لیست اختراعات محسن مرداني
اين وسيله كه بنام سيستم تورنيكت هوشمند مي باشد از طريق يك پورت كابلي به دستگاه مانيتورينگ متصل مي شود و يا مي تواند به طور مجزا به يك فشار سنجي ديگر متصل گردد و به طور مدت زمان تعيين شده اطلاعات آخرين فشار خون بيمار را به دستگاه تورنيكت ارسال نموده و باد تورنيكت را تنظيم مي كند كه در اين صورت از آسيب فشار بيش از حد به اندامها از سوي فشار بيش از حد جلوگيري نمود كه بيمار در ابتداي ورود به علت استرس عمل جراحي فشار خونش به طور كاذب بالا باشد كه شايد اين فشار باد لازم نباشد به او وارد شود. همچنين داراي قدرت انتخاب اندام دست و پا و انتخاب روش دستي و هوشمند نيز مي باشد و در ضمن تامين باد تورنيكت را مي توان از مركز اصلي توليد باد سنترال در بيمارستان ها را انتخاب نمود و يا از كمپرسور خود دستگاه استفاده نمود.
گرفت برداري با برش پوستي 7 تا 8 سانتي متري از ستيغ ايليك و جدايي عضلات از جدار خارجي يا داخلي بال آن و به وسيله استئوتوم و چكش باعث ايجاد فضاي سوم ، خونريزي و درد بعد از عمل جراحي مي شود كه مشكلات فراوان براي بيمار و پزشك براي برداشت پيوند به همراه دارد. با ساخت و طراحي گرفت بردار موجود با برش حداكثر 1cm بدون جدا كردن عضلات و مشكلات فوق گرفت به شكل هاي يكنواخت و بدون تماس خارجي در ظرف استريل متداول در اتاق هاي جراحي تا آخرين لحظه بدون آلودگي و دست كاري باقي مي ماند و انجام پيوند استخوان را مطمئن و سرعت خواهد داد.
فيكساتور خارجي با قابليت فشار در محل شكستگي ميتواند كاربرد وسيعي در جراحيهاي ارتوپدي داشته باشد. در حال حاضر در مواردي كه شكستگي در اندام تحتاني يا فوقاني همراه با آسيب بافت نرم وجود دارد، براي فيكساسيون موقت شكستگي تا زمان ترميم بافت نرم، از فيكساتورهاي خارجي استفاده مي شود كه بدليل جلوگيري از كمپرشن دو قطعه شكسته به يكديگر، ميتواند باعث ايجاد تاخير در جوش خوردن (delayed union) يا عدم جوش خوردن استخوان (nonunion) شود. بعلاوه نياز است تا در يك جراحي ديگر، فيكساتور خارجي درآورده و شكستگي با پلاك درمان شود. در فيكساتوري كه ما طراحي نموده ايم، علاوه بر امكان فيكساسيون شكستگي با وجود آسيب بافت نرم، با استفاده از يك مكانيسم بسيار ساده و كاربردي (يك فنر و پيچ متصل به آن) كه در داخل لوله فيكساتور قرار مي گيرد، امكان كمپرشن دو قطعه شكسته فراهم ميشود و بدين ترتيب نياز به درآوردن فيكساتور براي جراحي دوم و فيكساسيون شكستگي با استفاده از پلاك برطرف ميگردد. بعلاوه بدليل كمپرشن اعمالي، ميتواند در تسريع جوش خوردن استخوان و جلوگيري از بروز عوارض شكستگي بسيار موثر باشد. اين سيستم ميتواند در تمام مراكز ارتوپدي در سراسر جهان مورد استفاده وسيع قرار بگيرد.
زمينه فني اين دستگاه، مكانيك، مواد، شيمي و پلاسما مي باشد. استفاده از انرژي گداخت هسته اي به عنوان منبع انرژي به دليل كمبود ديگر منابع انرژي در چند دهه اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته و طرح هاي مختلفي در اين زمينه ارائه شده اند. قدرت گداخت از فرآيند گداخت هسته اي ناشي مي شود. به منظور دستيابي به انرژي گداخت، بايد پلاسما را در مدت زمان مناسب در محفظهاي محصور كرد و آن را تا دماي مورد نياز بالا برد. اين پلاسما نبايد قبل از اينكه به دماي مناسب برسد با ديواره ظرف برخورد كرده و در نتيجه نابود شود. براي اين منظور ميتوان از روشي مرسوم به روش محصورسازي مغناطيسي پلاسما استفاده كرد. توكامك وسيله اي است كه پلاسما را بر اساس محصورسازي مغناطيسي محبوس ميكند.
پنبه زير گچ معمول با جذب آب و تعريق بيمار خيس، فشرده و زمينه را براي عفونت هاي باكتريال و قارچي و خارش و بد بو شدن عضو فراهم مي كند. با باند زير گچ يك لايه آب گريز، روغن گريز، ضد باكتري و ضد قارچ شيار دار آب به راحتي از طرفي ورود و از طرف ديگر خارج مي شود و به الياف نفوذ نمي كند. تعريق با حرارت بدن، بخار و از سطح گچ خارج مي شود. لذا بيمار مي تواند در حالي كه اندامي گچ گرفته دارد استحمام كند تا بهداشت عضو تامين شود و تمامي فعاليت هاي روزمره خود را به خوبي انجام دهد و نگران تعريق عضو نباشد.
خلاصه اختراع: يكي از روش هاي مورد استفاده براي اعمال گشتاور كه روش پيشنهادي در اين ادعا مي باشد به كار بردن گيربكس هاي منظومه اي در داخل حلقه بسته مكانيكي مي باشد. گيربكس هاي منظومه اي داراي ساختاري شامل چرخدنده خورشيدي، سياره اي و چرخدنده رينگي مي باشند كه در كاربردهاي معمول چرخدنده رينگي به پوسته گيربكس متصل شده و ثابت نگه داشته مي شود. در صورتيكه چرخدنده رينگي حول محور گيربكس چرخانده شود محورهاي ورودي و خروجي گيربكس در جهت هاي مخالف هم چرخيده و بسته به نسبت تبديل گيربكس بين ورودي و خروجي اختلاف زاويه به وجود مي آيد. با انتخاب گيربكس منظومه اي مناسب دور و توان كاري و ساخت مكانيزمي براي چرخش پوسته حول محور چرخش آن مي توان سيستم اعمال گشتاور را تهيه كرد. بنابراين براي سيستم اعمال گشتاور از گيربكس منظومه اي استفاده مي كنيم. براي ايجاد گشتاور توسط گيربكس منظومهاي در حلقه بسته بايد قسمت ثابت گيربكس يا همان پوسته حول محور دوران گيربكس چرخانده شود. براي محاسبه ميزان چرخش لازم براي سيستم اعمال گشتاور بايد اطلاعات مربوط به سختي پيچشي اجزاي موجود در حلقه را به دست آورد. چرخش پوسته توسط عملگرهاي خطي هيدروليكي به وجود ميآيند. در اين طرح از دو عملگر هيدروليكي استفاده مي شود كه به صورت قرينه قرار گرفته و يك گشتاور خالص را به پوسته گيربكس منظومهاي وارد ميكنند. طول كورس جكهاي هيدروليك به گونه اي است كه با اعمال نيرو به آنها به مجموعه قابليت چرخش داشته باشد. مجموعه به گونهاي طراحي شده است كه با پيشروي محور جك نسبت به حالت بسته، امتداد نيروي جك به بازوي اعمال نيرو عمود خواهد بود كه در اين حالت پوسته به چرخش درمي آيد. براي به دست آوردن نيرويي كه لازم است توسط جكها اعمال شود ابتدا بايد گشتاور لازم براي چرخاندن پوسته گيربكس منظومهاي را به دست آورد. اين گشتاور اختلاف گشتاور ورودي و خروجي گيربكس منظومهاي است.
جهت تست يك گيربكس لازم است توسط يك محرك مانند موتور الكتريكي، شفت ورودي گيربكس را طبق دور مورد انتظار به چرخش درآورد و شفت خروجي آن را تحت گشتاور مورد انتظار قرار داد. جهت اعمال گشتاور مورد انتظار به شفت خروجي گيربكس ميتوان روشهاي مختلفي را استفاده نمود. در روش حاضر نحوه كار به اين صورت است كه از دو موتور براي به چرخش درآوردن و اعمال گشتاور به اين گيربكس استفاده ميشود. موتور اول در حالت موتوري و موتور دوم در حالت ژنراتوري قرار دارد. كل توان مورد نياز براي تست اين گيربكس از طريق ژنراتور خروجي به انرژي الكتريكي متناوب تبديل ميگردد كه پس از يكسو شدن و عبور از مدارات حفاظتي، از طريق DC-BUS به موتور محرك انتقال مييابد. بنابر اين تنها انرژي مصرفي در اين روش، تلفات اصطكاك و تلفات دروني خود تجهيزات ميباشد كه اين انرژي توسط برق ورودي به موتورها از شبكه تامين ميگردد. اين اختراع به منظور تست يك گيربكس 400 كيلوواتي 90 درجه با دورهاي ورودي و خروجي 3000 و 1500 دور بر دقيقه است. نحوه تست اين گيربكس از نوع بازتوليد انرژي الكتريكي بوده و عملكرد آن به اين صورت است كه توسط يك موتور AC سه فاز ورودي اين گيربكس به حركت در آمده و توسط موتور خروجي كه در حالت ژنراتوري عمل ميكند، بار وارد ميگردد. ميزان بار وارد شده توسط موتور دوم به انرژي الكتريكي تبديل ميگردد كه از طريق DC-BUS به موتور اول بازگردانده مي شود. هر دو موتور توسط دو درايو به شبكه برق متصل بوده و اين دو درايو با تبديل برق متناوب به برق مستقيم و از طريق تابلو برق واسط به يكديگر متصل هستند. در اين روش امكان كاهش و افزايش دور، كاهش و افزايش توان و مشاهده گشتاور اعمالي به شفتهاي گيربكس نيز وجود دارد.
اين اختراع مربوط به نياز هاي انساني، علوم پزشكي، بهداشت و سلامت در زير شاخه مواد مصرفي در ارتوپدي است. نوارهاي نخ شيشه كه به شكل مش و به روش تاروپودي با عرض هاي مختلف و با ماشين سوزني بافته شده است طي دو مرحله پخت و پاك سازي مي شود سپس در مرحله اول ظرف ديگري با مايع كويتينگ سطح كار اسپري مي شود تا يك سطح عايق و يك بستر مناسب براي چاپ اماده شود. در مرحله دوم با دستگاه دراير عمل خشك كردن مديا كه بر روي آن اسپري شده است صورت مي گيرد درجه حرارت دستگاه 190 درجه است. در مرحله سوم با تكنولوژي مافوق بنفش به صورت مستقيم چاپ بر روي مديا انجام مي شود و در دستگاه ديگري برگردان نوار انجام مي شود. با آغشته كردن نواربه رزين مخصوص در خط توليد گچ هاي فايبر گلاس ارتوپدي و بسته بندي مخصوص آماده مصرف است. با خارج كردن نوار از بسته بندي و به آب زدن نوار و پيچيدن بر روي اندام بيمار خشك و سخت مي شود و طرح چاپ شده روي نوار مشاهده مي شود.
موارد یافت شده: 8